Posted on >>Blog

Alegerea jucariei potrivite

Cel mai important criteriu de alegere a jucariilor este varsta copilului.

Alegerea jucăriilor potrivite vârstei este o responsabilitate pentru sănătatea și siguranța copiilor dincolo de bucuria și distracția pe care acestea o aduc celor mici.

De cele mai multe ori, este de preferat sa alegeti jucarii simple, care fac un singur lucru. In ziua de astazi, parintii au tendinta de a cumpara jucarii din ce in ce mai complicate, jucarii care se presupune ca ar stimula dezvoltarea precoce a copiilor, dar in realitate nu este tocmai asa.

Jucăriile care fac prea mult nu permit unui copil să își folosească propria imaginație.

Posted on >>Blog

Despre jucariile din lemn

Jucăriile din lemn sunt atent create pentru a încuraja copiii să exploreze, să experimenteze, să își folosească imaginația, și poate cel mai important aspect, să îi încurajeze să se joace. Din acest motiv sunt larg utilizate de copii de toate vârstele. În mare parte, jucăriile din lemn sunt jucării educative, care au scopul de a îi încuraja pe cei mici să descopere lucruri noi, să fie creativi. Iar pe lângă acestea rămâne un lucru important de precizat, sunt produse din materiale naturale și nu conțin substanțe toxice.

Posted on >>Blog

Tipuri de jucarii cu adevarat utile pentru copilul tau

Parintii sunt de multe ori asaltati cu anunturi despre jucarii, care le vor face copilul mai fericit si mai inteligent. De obicei, acestea implica cele mai recente tehnologii, sunt zgomoase si, asa cum iti imaginezi, sunt adesea scumpe. Din nefericire, multe dintre jucariile intens promovate la televizor nu ajuta copiii sa fie nici mai fericiti, nici mai inteligenti.

Rolul unei jucarii este de a ajuta copilul sa-si foloseasca imaginatia pentru a o folosi. Jucaria nu trebuie sa-i ofere totul de-a gata copilului, ea trebuie sa fie o punte catre imaginatia sa, sa-l ajute sa gandeasca singur diverse situatii si scenarii.

Exemple de jucarii care stimula creativitatea si imaginatia:
• Blocuri – de preferat sunt cele simple din lemn
• Seturi de constructii, care ajuta copilul sa construiasca o multime de lucruri diferite
• Materiale pentru scris, desen si pictura
• Casute pentru papusii – cu cat sunt mai simple, cu atat e mai bine; sunt recomandate, atat pentru fete, cat si pentru baieti
• Masini, barci, avioane, dar nu cele electronice
• Bucatarie de jucarie, impreuna cu sort si palarie de bucatar
• Haine si accesorii pentru costumat – pelerine, halate, palarii, mustati etc

Chiar daca ai impresia ca micutul tau s-ar plictisi la un moment dat cu acest tip de jucarii, cu atat mai mult merita sa i le cumperi. Desi poate suna ciudat, copiii trebuie sa se si plictiseasca, pentru a da frau liber creativitatii. Unui copil nu trebuie doar sa i se ofera un amuzament, el trebuie implicat sa creeze si sa exploreze.

Posted on >>Blog

Importanta jucariilor in viata copiilor

Jucariile au un rol foarte important in viata copiilor.

Rolul unei jucarii este de a ajuta copilul sa-si foloseasca imaginatia pentru a o folosi. Jucaria nu trebuie sa-i ofere totul de-a gata copilului, ea trebuie sa fie o punte catre imaginatia sa, sa-l ajute sa gandeasca singur diverse situatii si scenari.

Ele dateaza inca din antichitate, intradevar infatisarea lor era alta.

Bineinteles ca odata cu evolutia omenirii, au evoluat si jucariile, acestea sunt adaptate copiilor din ziua de astazi, copii care stim cu totii ca sunt mult mai capabili de a invata si memora lucruri noi.

La momentul actual sunt disponibile o gama larga de jucarii si jocuri educative, noi Jucariile Evei incercam ca jucariile pe care le promovam sa fie adaptate nevoilor copiilor actuali si sa ii ajute la dezvoltarea lor.

Noi spunem ca beneficiile jucariilor ar trebui sa fie urmatoarele:

-Dezvoltarea personala,

-Dezvolta legaturile cu familia si cu cei din jur.

-Dezvoltarea gandirii logice

-Dezvoltarea simturilor

-Trairea unor experiente reale de viata.

 

Posted on >>Blog

Intretinerea si spalarea jucariilor crosetate manual

Strumfita si Strumful Clumsy Neindemanaticul, jucarii crosetate manual

Buna, pentru ca este primul nostru articol pe acest blog, dorim sa va uram un LA MULTI ANI! cu multa sanatate.

Ocupandu-ne de crosetarea jucariilor, ne gandeam ca v-ar ajuta un articol despre spalarea si intretinerea lor. Fiind lucrate 100% manual din ata acril/bumbac, ele se pot spala cu usurinta.

Sfaturile noastre sunt urmatoarele:
-Pentru o bună intreținere, recomandăm spălarea manuală, cu apă calduta si sapun sau detergent delicat. Asigurați-va ca se clateste cu multa apa curata si lasati apa sa treaca prin jucaria croșetata. Stoarceți fara rasucire, apasand sau strangand usor de cateva ori.
-Jucaria se poate lasa la uscat pe un prosop pufos, pe o suprafata dreapta.
-Jucariile crosetate mai pot fi spalate si la masina de spalat, la 30-40 grade Celsius (programul pentru rufe delicate sau lana). Bumbacul uneori formează bile mici de puf pe suprafața sa la spalari multiple, celelalte fibre se pot toci, iar ochii se pot zgaria ( cei care sunt din plastic). Bilutele formate din puf pot fi curatate de pe jucarie cu un aparat de curatat scame. De aceea se recomanda sa fie puse în interiorul unui sac pe durata spalarii. Nu se recomanda uscarea lor prin centrifugare la viteza mare!

Prin spalare, umplutura jucariilor crosetate se poate deplasa in interiorul ei, dar dupa uscare o puteti modela in mana pana isi recapata forma initiala.

Speram ca acest articol sa va fie de ajutor in intretinerea jucariilor lucrate manual.